Samsung Galaxy S9 vs Samsung Galaxy S8

Au trecut doar două luni ale anului și deja a fost anunțat unul dintre cele mai anticipate telefoane din 2018, și anume Samsung Galaxy S9 .

Dar este sigur că se va confrunta cu o concurență abruptă, inclusiv de propriul său predecesor, Samsung Galaxy S8 . Cele două telefoane sunt similare în multe feluri, deci ce anume stabilește noul S9? Și este destul de diferit pentru a justifica prețul inevitabil mai mare?

Am pus cele două telefoane cap la cap pentru a răspunde la întrebarea anterioară și pentru a vă ajuta să ajungeți la propriile concluzii cu privire la aceasta din urmă.

Vrei sa ai un telefon nou?


lei3800

Precomanda acum noul Samsung Galaxy S9

Ecranul Samsung Galaxy S9 VS Galaxy S8

Ecranul Galaxy S8 era deja destul de bun

Samsung nu a schimbat design-ul mult pentru Samsung Galaxy S9, ca și în cazul acesta și Galaxy S8, veți obține un cadru din metal și panouri din sticlă curbată atât pe față, cât și pe spate.

Ambele telefoane au și certificare IP68 pentru rezistență la praf și apă, ceea ce înseamnă că le puteți scufunda până la 1,5 metri adâncime timp de până la 30 de minute. Și da, ambele telefoane au și un port de căști de 3,5 mm.

Există însă unele diferențe. Scanerul de amprente a fost mutat din partea dreaptă a camerei, unde este așezat pe S8 sub camera de pe S9. Galaxy S9 are și unghiuri mai mici, deasupra și dedesubtul ecranului, ceea ce duce la o înălțime marginal redusă de 147,7mm comparativ cu 148,9mm pe Galaxy S8.

Cu toate acestea, restul dimensiunilor Samsung Galaxy S9 sunt ușor mai mari, la 68,7 x 8,5mm, comparativ cu 68,1 x 8mm pe S8. De asemenea, S9 cântărește puțin mai mult la 163g, în timp ce S8 este de 155g.

Aveți, de asemenea, mai puține opțiuni de culoare cu Galaxy S9, deoarece se lansează doar în Midnight Black, Coral Blue și Lilac Purple, în timp ce Galaxy S8 este disponibil în miezul nopții, orhidee gri, argint argintiu, albastru coral, aur de arțar, Burgundy Red (deși nu toate nuanțele sunt disponibile în toate regiunile).

Atât Samsung Galaxy S9, cât și Samsung Galaxy S8 au un ecran QHD + Super AMOLED de 5,8 inci, cu o rată a aspectului de 18,5: 9, așa că pare puțin de ales aici, deși ecranul lui S8 este deja unul dintre cei mai buni este de înțeles că nu s-au schimbat multe lucruri.

Galaxy S9 are rame mai mici, deși așa cum sa menționat mai sus, și există unele trucuri software legate de afișare, cum ar fi capacitatea de a vizualiza întreaga interfață în orientare peisaj.

Comparatie sistem de operare si putere: Samsung Galaxy S9 vs Samsung Galaxy S8

Galaxy S9 oferă șansa de a crea caractere animate pe bază de desene animate și are nevoie de un pic mai mult pentru a face acest lucru.

Chipset-ul pe care îl obțineți cu oricare dintre aceste telefoane depinde de locul în care vă aflați. În cea mai mare parte a lumii, Samsung Galaxy S9 are un chipset Octa-core Exynos 9810 cu patru nuclee care rulează la 2.7GHz și patru la 1.7GHz.

Dar în SUA are un chipset octa-core Snapdragon 845 care poate rula până la 2.8GHz. Ambele sunt noi de top, dar în ambele cazuri obțineți 4 GB de memorie RAM.

Samsung Galaxy S8 utilizează între timp un chipset Octa-core Exynos 8895 în cea mai mare parte a lumii, cu patru nuclee care rulează la 2.3GHz și patru care rulează la 1.7GHz. În Statele Unite se utilizează Snapdragon 835 octa-core, care are patru nuclee care rulează la 2.35GHz și patru la 1.9GHz.

Samsung Galaxy S8 este încă un telefon puternic, dar Galaxy S9 îl bate

Acestea sunt generația anterioară a fiecărui chipset - încă puternică, dar acum în jur de un an. Cu toate acestea, Galaxy S8 se poate potrivi cu S9 pentru RAM, cu 4GB de chestii incluse.

Pe lângă un chipset mai nou și mai rapid, Samsung Galaxy S9 are și avantajul când vine vorba de 4G / LTE, deoarece acceptă Gigabit LTE, permițând descărcări mai rapide folosind datele mobile.

De asemenea, Galaxy S9 este livrat cu Android Oreo, dar în timp ce Galaxy S8 a aterizat cu Android Nougat, ar trebui să puteți să-l actualizați pe Oreo foarte curând - de fapt, Samsung a lansat o actualizare nu cu mult timp în urmă, dar apoi a oprit-o din cauza unui bug . Merită să ținem cont de faptul că S9 este sigur că va fi susținut cu actualizări pentru mai mult timp.

Nu există nicio diferență în stocarea între cele două receptoare, ambele având 64 GB încorporat împreună cu un slot pentru cartele microSD.

Comparatie camera si baterie: Samsung Galaxy S9 vs

Galaxy S9 se lipsește cu un singur senzor, dar adaugă și capacități cu dublă apertura. 
Samsung Galaxy S8 are o cameră de 12MP cu o singură lentilă, cu o deschidere fixă

Acesta este cel mare, deoarece camera pare a fi cea mai importantă zonă de focalizare pentru Samsung în Galaxy S9.

Are un singur obiectiv de 12MP pe spate, dar este unul cu o diafragmă variabilă, adică se poate schimba între f / 2,4, care este ideal pentru scenele de lumină naturală și f / 1,5, care este destinat fotografierii cu lumină redusă, oferind mai multă lumină , mai multe detalii și mai puțin zgomot. Este cea mai mare diafragmă găsită vreodată într-un smartphone.

De fapt, se pare că oferă 30% mai puțin zgomot decât camera de 12MP de pe Galaxy S8, care are o deschidere fixă ​​de f / 1,7. ISP (procesorul de semnal de imagine) în S9 este, de asemenea, presupus de patru ori mai rapid decât S8-urile.

Camera Galaxy S9 se îmbunătățește și pe modelele S8 cu abilitățile sale de filmare lentă, deoarece S9 poate înregistra fotografii de până la 960 fps, permițând înregistrarea de patru ori mai mică decât cea a lui Galaxy S8. De asemenea, oferă mai multe moduri de fotografiere, cum ar fi una care începe automat înregistrarea în mod lent când mișcarea intră într-un punct de focalizare.

Și când ați terminat de filmat, puteți seta materialul dvs. cu încetinitorul pentru a reda cu o coloană sonoră sau pentru ao converti cu ușurință într-un GIF.

Camera Galaxy S9 vă permite, de asemenea, să vă creați propriul emoji, să reflectați expresiile feței dvs. și Bixby a fost alimentat, deoarece vă poate spune cât de multe calorii sunt în mâncarea pe care o căutați sau puteți oferi o traducere live a textului.

Cu toate acestea, Samsung Galaxy S8 are deja o camera care ne-a impresionat foarte mult, iar ambele telefoane au stabilizarea optica a imaginii optice.

Există, de asemenea, puțin de ales în camerele lor orientate spre față, ambele cu lentile sport de 8MP f / 1,7.

În ceea ce privește bateria, aceasta nu a fost schimbată prea mult, deoarece ambele telefoane au o baterie de 3000 mAh și suportă atât încărcarea rapidă (prin USB-C), cât și încărcarea fără fir.


Pe hârtie, Samsung Galaxy S9 pare să fie o îmbunătățire a Samsung Galaxy S8 în majoritatea, dar nu toate felurile.

Cele mai importante modificări par să fi fost rezervate camerei, în timp ce design-ul a fost doar puțin rafinat, chipset-ul a avut un impuls generational, iar ecranul și bateria au fost mai mult sau mai puțin stânga așa cum erau.

Nu este tocmai transformarea totală pe care unii ar putea să o speră, în special în fața iPhone X , dar, deoarece S8 a fost deja unul dintre cele mai bune telefoane din ultimul an, este susceptibil ca Samsung într-adevăr nu a trebuit să facă prea mult aici.

Desigur, prețul joacă un rol important în decizia de cumpărare. În Marea Britanie, S9 vă va costa 739 de lire sterline - ceea ce înseamnă puțin mai mult decât cele 689 de lire sterline pe care S8 le-a lansat atunci când a lansat, deși veți descoperi în mod evident că este mult mai scăzută decât că este vorba despre un an în acest moment .

Povestea este puțin diferită dacă sunteți în SUA sau Australia. În comparație cu prețul de lansare al lui S8 de 725 dolari (AU $ 1,199), S9 va lansa pentru 719 dolari (AU $ 1,199). Veți găsi S8 mai ieftin în aceste zile, scăzând la fel de scăzut ca 549 dolari în timpul promoțiilor, dar nu este la fel de mult de un șoc de autocolant pentru S9 așa cum ne-am așteptat.

Încă așteptăm detalii privind prețul pentru S9 în regiuni precum Australia și vom fi sigur că vom actualiza acest post cu mai multe detalii.

Share